היה טוב לב ככל האפשר"
"זה תמיד אפשרי
דאלי לאמה
אחרי שעשינו את הצעדים הראשונים...
בתרגול המיינדפולנס וטעמנו מהשינויים שהתרגול יכול לחולל בחיינו, לפניכם הזמנה לעשות את הצעד הבא...
אל הדרך הבודהיסטית, לימוד שופע תבונה עמוקה ורחבה בן 2600 שנה, שרלוונטי לחיינו כאן ועכשיו ותומך בהעמקת השלווה, השקט הפנימי, החיבור לחיים, השמחה, הבהירות והנחת וההרמוניה שכולנו כל כך רוצים ורוצות בחיינו.
במפגשים נעמיק את תרגול המדיטציה על הכרית ונכיר את הרעיונות הבודהיסטיים כדרך וכלים להגשים תבונה, חמלה, שמחה וחופש בחיי היומיום שלנו.
המפגשים יהיו חוויתים, יכללו תרגולי מדיטציה, לימוד ושיח ויכללו הזמנה לתרגול אישי בין המפגשים.
בין נושאי הקורס:
-
שורשי המיינדפולנס בדרך הבודהיסטית – על ההיסטוריה והמקור של תרגול המיינדפולנס, מהי הדרך הבודהיסטית, איך והיכן אימון תשומת הלב מתמקם בתורה כולה
-
מיינדפולנס כאימון התודעה והקשב - השער שלנו לנוכחות כאן ועכשיו, איך לגשת לתרגול בצורה נכונה, מהי הקשבה ונוכחות לא תגובתית על הכרית ובחיים, איך קשב מסיר פחד ותורם לריפוי, יתרונות התרגול במפגש עם העולם ובמערכות היחסים הקרובות שלנו, צירי הטרנספורמציה השונים שהוא מאפשר ואיך אפשר להעמיק את החיבור שלנו לחיים שבהווה כאן ועכשיו.
-
מדיטציה – מדיטציה כאימון בשחרור מזרם ההרגלים, המחשבות, והדחפים האוטומטיים, נעמיק במפגשים לעבר התבוננות והקשבה עמוקה בתרגול פורמלי והלא פורמלי, למידה מהתבוננות חפה משיפוט וטיפוח ראייה שמשחררת מכבלי התודעה המותנית.
-
טבע הבודהה – הנחת היסוד הבודהיסטית היא שכולנו טובים מיסודנו, התרגול הוא דרך לגלות את היהלום שבפנים, על ידי זיהוי השריונים ההישרדותיים, הציניות והמגננות, תנועה לעבר חשיפת טוב הלב הטבעי השוכן בכולנו.
-
התודעה כמספרת סיפורים – התודעה מספרת לנו סיפורים רבים ולרוב אנחנו כגיבורים הראשיים, נפרק את הרכיב העיקרי שמייצר פרקי המשך לדרמה המתפתחת... ועשוי לגרום לנו להרבה צער, כאב ופחד.
-
ארבעת סוגי ההיאחזות – היאחזויות והיצמדויות הן מקור לסבל וכאב, בחיי היומיום אנחנו עשויים להיות בשכחה, מכך שאנחנו יצרנו הגדרות, הבניות, גבולות, תפיסות והשקפות שעד זמן מסוים שירתו אותנו, אות אזעקה מרכזי בתרגול הוא ההכרה בסבל ובכאב, אלו הם לא רק אויבים אלא באופן פרדוקסלי עשויים להיות המורים הטובים ביותר שלנו להתעוררות.
-
שינוי הוא הדבר היחיד שקבוע - ארעיות, חלופיות ושינוי בלתי פוסק הוא למעשה מאפיין מרכזי בקיום המותנה. רגשות כמו פחד עשויים לעלות במפגש עם ארעיות, אך במקום לקפוא במקום, נלמד איך לרכב על גלי השינוי בתבונה.
-
אושר טבעי ופשטות – מהו אושר טבעי, מהם המחסומים אליו, מהי שמחת המודעות ואיך פשטות יכולה לסייע לנו למצוא אושר בעולם כה מורכב.
-
משולש הקארמה – מהי קארמה בגישה הבודהיסטית לעומת ההינדואיסטית, אחת ולתמיד האם קארמה היא גורל ולמה בעצם הבודהה התכוונן...
-
מערכות יחסים כתרגול – מהי תקשורת מודעת, הקשבה עמוקה, מה הבודהה לימד על 'דיבור נכון' ואיך אלו יוכלו לקרב אותנו לעבר אינטימיות, קרבה ושלווה במערכות היחסים הקרובות ביותר שלנו.
-
רגשות, צרכים ומה שביניהם – חיבור עמוק לאנושיות שבנו, יצירת מרחב הקשבה בתוכי, זיהוי מתי בקשה הופכת לדרישה ואיך נוכל בעזרת תשומת לב מודעת ולא נאחזת לטפח קשרים אינטימיים יותר, תקשורת מיטיבה, מקרבת ובריאה יותר שכוללת את מגוון הצרכים האנושיים שלנו
-
ללמוד לשחות בנהר הרגשות הקשים - קנאה, חרדה, כעס, תסכול, פחד... נלמד כלים מגוונים לעבודה עימם, דרך כמה נתיבים ביניהם הגוף והחוויה הסומטית (SE והתיאוריה הפולי-וגאלית)
-
התגברות על מכשולים בארבעה צעדים – נלמד ממה עשויים מכשולים ואיך לפגוש ולהתמיר אותם בתבונה.
-
חמלה עצמית נבונה והקשר למושג ההתקשרות הפסיכולוגי – מהי חמלה עצמית בראייה בודהיסטית ומה הפסיכולוגיה המערבית גילתה על דפוסי הקשר הראשונים שלנו וההשפעה על היחס העצמי שלנו בבגרותנו.
-
לפטר את השופט הפנימי – בתרבות המערבית המעריכה יצרנות, שורה תחתונה ותוצאות, למדנו שלולא ביקורת עצמית נוקבת ויחס עצמי שלילי אנחנו כביכול לא נוכל להתקדם, האמנם... נעבוד על דרכים להשתחרר מהשיפוטיות העצמית המרעילה ובמקומה לטפח קולות מיטיבים של רכות, עדינות, הבנה ואיכפתיות.
-
נוכחות אוהבת, שלמות גופנפש – מיינדפולנס ככלי לחקירה פנימית של דפוסי רגש ואמונות יסוד, מהי נוכחות אוהבת ואיך ניתן לתרגל אותה והקשר שלה לריפוי עמוק, חיבור לכוחות פנימיים, עבודת 'משאבים' וויסות, והתגלמות גופנית (אמבודימנט) בהשראת פסיכותרפיה חוויתית - האקומי.
למי מתאים הקורס?
למי שיש רקע קודם, למשל אם סיימתם קורס בסיס במיינדפולנס (MBSR / MBCT או קורס מבוא) או אם השתתפתם בשני ריטריטי ויפאסנה לפחות.
הקורס מתאים במיוחד עבור מי שמחפש.ת מסגרת שבועית לתרגול בדגש על תנאים ותמיכה להתפתחות וטרנספורמציה אישית בחיי היומיום.
הפורמט:
13 מפגשים בימי רביעי בין השעות 19:00 – 22:00
ומפגש תרגול ארוך בשבת לקראת סוף הקורס
סה"כ 44 שעות מלאות.
תאריכים:
23.2, 2.3, 9.3, 16.3, 23.3, 30.3, 6.4, 13.4, 27.4, 4.5, 11.5, 18.5, 25.5, 1.6
שבת תרגול 28.5 בין השעות 9:30-15:30
*מפגש חלופי (במקרה הצורך) נא לשריין גם את 8.6
כל המפגשים מתקיימים בסטודיו מקסים ורחב ידיים בפרדס חנה.
>>> אנא וודאו יכולת הגעה לכל המפגשים , או לפחות ל80% מהם.
אנא קראו את מדיניות ההרשמה והביטולים
לאור המצב: בקורס זה מוצעת אפשרות ומלגה אחת להנחה בדמי רישום, אשר מיועדת לסייע למי שפרנסתו נפגעה באופן משמעותי בתקופה האחרונה (ואינו נמצא במעגל העבודה) ולולא ההנחה בדמי הרישום לא יוכל להשתתף. במידה וזה המצב, אנא צרו עימי קשר ואשמח לסייע.
הנחיות לשמירת הבריאות:
מפגשי הקורס יתקיימו בקבוצה קטנה בסטודיו רחב ידיים ומאוורר. אם יהיו הנחיות שלא יאפשרו התכנסות ביום המפגש, נעבור לשיעור בזום, מניסיון רב בהוראה אונליין התהליך ממשיך להיות משמעותי וטרנספורמטיבי, בנוסף שיעורי הזום יוקלטו ויישלחו למשתתפים. אנא קראו את מדיניות הקורס לפני ההרשמה.